theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ!!!

Δεν πίστευα στα μάτια μου. ΟΙ δρόμοι γεμάτοι από αγόρια και κορίτσια να γλεντάνε και να χορεύουν με ένα ξέφρενο και πηγαίο ρυθμό. Τι ρούχα παρδαλά, φανταχτερά  με διάφορα χρώματα. Τι  σκουφιά και περούκες. Όλα τα παιδιά ντυμένα  καταλλήλως. Οι   καραμούζες και τα τύμπανα να παίζουν στο τέρμα  άγριους αφρικάνικους ρυθμούς, οι σερπατίνες να ΄δίνουν και να πέρνουν και τα κορμιά να ξεχειλίζουν  από χαρά και κέφι. Το γλέντι στα ουράνια! Όχι στο Σύνταγμα ή σε κάποιον άλλον επιφανή χώρο, αλλά  σε μια συνοικία φτωχή και λαϊκή, τον Κεραμικό! Χωρίς κανέναν επίσημο ή άλλο προσανατολισμό.Κι αυτός είναι λόγος που το αναφέρω.

ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

Ο πατέρας Εβραίος είναι ετοιμοθάνατος.
Γύρω από το κρεβάτι του πόνου είναι συγκεντρωμένη όλη η οικογένεια του.
Το κλίμα είναι βαρύ και πένθιμο. Ένα μόνο μικρό καντηλάκι, δίπλα στον άρρωστο, 
φωτίζει αμυδρά το στενό δωμάτιο.
Ο πατέρας, με κλειστά τα μάτια και πολύ κόπο, ψιθυρίζει:
Πατέρας: Γυναίκα μου Σάρα είσαι εδώ;
Σάρα (κλαίγοντας): Ναι, άντρα μου.
Πατέρας: Γιε μου Ιακώβ είσαι εδώ;
Ιακώβ (φανερά συγκινημένος): Ναι, πατέρα..
Πατέρας: Μικρή μου θυγατέρα Ιουδίθ, είσαι εδώ;
Ιουδίθ: (απαρηγόρητη): Ναι, πατέρα, είμαι κοντά σου.
Πατέρας: Και εσύ στερνοπούλι μου Ααρών, είσαι εδώ:
Ααρών (με αναφιλητά): Ναι, πατέρα.
Πατέρας: ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ;;;;;;

 Η οικογένεια συνειδητοποιεί αμέσως την εγκληματική αμέλεια και όλοι αποχωρούν σιγά - σιγά από το δωμάτιο. Τελευταίος φεύγει ο μικρός Ααρών που, κλείνοντας την πόρτα του δωματίου, λέει:
 "Και πού' σαι πατέρα..... Όταν αφήνεις την τελευταία σου πνοή, άφησε την προς το καντήλι, για να σβήσει. Είναι κρίμα να καίει άδικα..".
Γ' ΜΕΡΟΣ
 Ο πατέρας φωνάζει τον πρωτότοκο Ιακώβ και του λέει να πλησιάσει. Με τις τελευταίες δυνάμεις που του απομένουν, βγάζει από την τσέπη του ένα ρολόι και εξηγεί ότι το έχει κληρονομιά από τον προπάππου του.
Ο Ιακώβ το κοιτάζει με μάτια που γυαλίζουν. "Σ' αρέσει;" ρωτά ο πατέρας..
"Ναι πατέρα!" αποκρίνεται ο Ιακώβ.
"Πόσα δίνεις;" ρωτά ο πατέρας.

 

 Την άλλη μέρα του θανάτου του πατέρα, ο Ιακώβ πηγαίνει στην τοπική εφημερίδα για να βάλει την αναγγελία του θανάτου.
Ιακώβ: Παρακαλώ, ποια είναι η μικρότερη χρέωση για μία αναγγελία θανάτου;
Υπάλληλος: 2 δολάρια, κύριε.
Ιακώβ: ΟΚ, γράψε λοιπόν "Αβραάμ Κοέν πέθανε".


 
Υπάλληλος: Μα, κύριε, πρέπει να έχετε υπόψη σας πως με τα 2 δολάρια μπορείτε να
γράψετε μέχρι 8 λέξεις.
Ο Ιακώβ σκέφτεται μερικά δευτερόλεπτα και λέει στον υπάλληλο:
Ιακώβ: Ωραία, τότε γράψε "Αβραάμ Κοέν πέθανε. Πωλείται φορτηγάκι σε τιμή ευκαιρίας!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ..... ΔΥΝΑΤΟ!!!!!!!!


Φίλε Θεόδωρε μπορεί να λείπεις απο την τσικνοπέμπτη σε ενημερώνω όμως ότι την Παρασκευή 4 Μαρτίου θα γίνει ο Αποκριάτικος χορός μας όπως και πέρσι απ΄όπου και το βιντεο σου.Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα γίνει ο χορός του Α.Ο ΝΕΔΑ και την Κυριακή το χωριό μας με αντιπροσωπεία 30 ατόμων θα συμμετέχει στο καρναβάλι της Ζούρτσας με θέμα που θα τους αφήσουμε άφωνους.   Παρά τα προβλήματα του Δήμου μας το χωριό μας θα είναι σε όλα μπροστά όπως είναι εδώ και 4 χρόνια.Παρά τις είδη στρικλοποδιές που δεχόμαστε από αυτούς που νομίζουν ότι θα μας γονατίσουν οι πραξης μας και τα εργα μας τουλάχιστον ότι αφορά τον πολιτισμο θα είναι στον υπερθετικό βαθμό.      
                                                     Νώντας Τριγάζης, Πρόερος Τοπ. Κοιν Γιαννιτσοχωρίου                        

Απο την όμορφην Κυπρον

Ποιος μας το παραλάλησεν τζαι τούτον να το δούμεν,
μες στην Ευρώπην για γιατρειάν μούχτιν να γυρευτούμεν ;

Ακούεις δίχα περιορισμούς τζαι όπου μας γουστάρει,
γιατρόν να δούμεν μπόρουμεν τζ’ όσον παράν μας πάρει.

Διασυνοριακήν ιατρικήν λεν το τζιυνούρκον φρούτον,
τζαι οι Κυπραίοι εν να βουρούν στα ξένα για χειρούργον.

Σ’ έξω γιατρόν στον τόπον σου το κράτος εν πιερώνει,
για την Ευρώπην εν να θκια να μεν μου μαραζώνει. 
 
Τούτα εν  να πιερώνουνται μ’ ευρώ τζ’ όι πατάτες,
τζ’ ας καρτερούμεν το ΓΕΣΥ σγιαν κάμνουν τζ’ οι σιηράτες.

 Κώστας Μαυρουδής

O Παπανδρέου στο Βερολίνο

Τι ακριβώς έγινε κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο

Ελαβα το παρακάτω mail, σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την επίσκεψη του Γ Παππανδρέου στο Βερολίνο. Βοηθάει να καταλάβουμε πως κατασκευάζεται μια είδηση και γιατί ακόμα και το βινεο ή το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσουν ενιοτε παραπλανητικά (εννοώ το βίντεο που είδαμε στη Ζούγκλα):
 Συνάδελφοι, γράφω αυτό το μήνυμα συγκλονισμένος. Πριν λίγο επέστρεψα από το πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου, όπου μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Είμαι συγκλονισμένος από την βιαιότητα των οπαδών του ΠαΣοΚ, την υποκρισία του προέδρου του και την παραπληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ.


Όπως καταλαβαίνετε, το μήνυμα θα είναι πολιτικό, οπότε ισχύουν τα γνωστά. Όποιος δεν ενδιαφέρεται, ας προσπεράσει.

Την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε η είδηση ότι θα έρθει ο Παπανδρέου να μιλήσει με θέμα:  Addressing the Financial Crisis. An Opportunity for Europe. Το Σάββατο το απόγευμα συναντήθηκαν οκτώ ελληνίδες (ή ελληνικής καταγωγής) φοιτήτριες, μέλη της παλιάς Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Βερολίνου του 2008 (που θυμίζω δεν είχε καμία κομματική ταυτότητα ή συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό). Συζήτησαν για μορφές ενδεχόμενης δράσης - έκφρασης δυσαρέσκειας και κατέληξαν στα εξής:

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Gia olous tous nin & proin sintrofous



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Στο χώρο των Καλλικρατικών Δήμων  παλιοί και νέοι δήμοι έχουν να αντιμετωπίσουν:
    -την κατάρτιση νέων προϋπολογισμών, με δεδομένη την ανάγκη της περιστολής δαπανών και του     εξορθολογισμού της διαχείρισης των περιορισμένων, πλέον πόρων.
     -την  οργάνωση  από την αρχή των νέων Καλλικρατικών Δήμων,
      -την σύσταση  νέων νομικών προσώπων ή και κοινωφελών  επιχειρήσεων,
    - τη διασύνδεση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη,
      -την οργάνωση δομών  ενίσχυσης της διαφάνειας και ανάπτυξης ενός ευρύτερου πνεύματος λαϊκής και κοινωνικής συμμετοχής και συναίνεσης,
     -την  καθιέρωση  ποιοτικών  και αντικειμενικών  διαδικασιών  για όλες τις υπηρεσίες που θα παρέχουν από εδώ και εμπρός οι νέοι φορείς.

Οι προοδευτικές  προτάσεις για διαβούλευση και προβληματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι:
-Οι προϋπολογισμοί να έχουν έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, χαρακτήρα ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο. Δεν είναι η ώρα για την κατασκευή μεγαλύτερων ή μικρότερων έργων, πέρα από τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών. Τώρα είναι  η ώρα είτε της διεύρυνσης των κοινωνικών υποδομών, είτε της μεταφοράς ή και εξοικονόμησης πόρων για την ανακούφιση του οικογενειακού εισοδήματος και της τοπικής επαγγελματικής δραστηριότητας.
-Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δημιουργήσει θεσμούς που να υπερβαίνουν το αμαρτωλό πελατειακό καθεστώς που επί χρόνια είχε καλλιεργηθεί. Θεσμούς ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης των αδύναμων, αυτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία, αυτών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Οι θεσμοί αυτοί μπορεί να είναι από τους απλούς μηχανισμούς αλληλεγγύης όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κλπ, αλλά ακόμα μπορεί να είναι θεσμοί ανταλλαγής δεξιοτήτων και προσόντων μεταξύ των πολιτών, όπως η δημοτική κουζίνα αλληλεγγύης,δημοτική ηθική τράπεζα για τους απειλούμενους από ανεργία ή ακόμα περισσότερο θεσμοί που αποκαθιστούν την ηθική βάση στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος (πχ κλπ)
-Η  υποχρέωση στην αυτοδιοίκηση να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, εγκαθιστώντας συστήματα διοίκησης ολικής ποιότητας, αντικειμενικές διαδικασίες και αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις εξυπηρέτησης των πολιτών, με την ανάπτυξη διαδικασιών και θεσμών λαϊκής και κοινωνικής συμμετοχής, δίνοντας αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητες σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα (νέοι, επαγγελματοβιοτέχνες κλπ), πιστοποιώντας συστήματα ενίσχυσης της διαφάνειας όπως η καθιέρωση του απολογισμού ανά έργο, όπως ο εξορθολογισμός των δαπανών για την εκτέλεση έργων ή ακόμα η καθιέρωση του πόθεν έσχες ετήσια για ΟΛΟ το αιρετό σώμα και τους διευθυντές και υπαλλήλους των υπηρεσιών μέσω της σύνδεσης της φορολογικής δήλωσης όλων των πολιτών με τη λογική του πόθεν έσχες.
-Η Τοπική αυτοδιοίκηση  πρέπει να κατασκευάσει νέους  οργανισμούς εσωτερικών υπηρεσιών που να είναι σύγχρονοι, να ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και να χτυπούν στην ρίζα της κάθε μορφή γραφειοκρατίας, με διευθύνσεις προγραμματικού χαρακτήρα, με πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των δεξιοτήτων του, με την καθιέρωση του προσοντολόγιου και της περιγραφής εργασιών ανά τμήμα, γραφείο και διεύθυνση.
- Η επανεκτίμηση  του ρόλου των νομικών προσώπων και των δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων. Αν χρειάζονται πλέον οι δημοτικές κοινωφελείς ή αν θα πρέπει όλες οι παράλληλες δραστηριότητες να αναπτυχθούν από αυτοτελή νομικά πρόσωπα. Είναι όμως σκόπιμο όπου υπήρχαν ανώνυμες αναπτυξιακές εταιρείες αυτές να αξιολογηθούν ώστε να κριθεί ποιες πρέπει να διατηρηθούν γιατί μπορεί να επιτελέσουν σοβαρό αναπτυξιακό έργο.
- Η ενεργοποίηση και το έμπρακτο ενδιαφέρον  της αυτοδιοίκησης να εμπλακεί στις δραστηριότητες της πράσινης ανάπτυξης με την μορφή της εξοικονόμησης πόρων, της δημιουργίας νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας, της μείωσης του κόστους για την παροχή υπηρεσιών, της αξιοποίησης των φυσικών πόρων των περιοχών.


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ SUGAR TOWN ΚΑΙ ΤΑ ...ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ


Μετά τη χθεσινή μαϊμού-αλλοδαπή συγκέντρωση στην πλατεία της Sugar town αναρτούμε σε περίοπτη θέση το σχόλιο που μας έστειλαν ανωνύμως (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια). Ήδη από χθές  10:24πμ,  που το  λάβαμε έχει δημοσιευθεί ως σχόλιο στην αντίστοιχη ανάρτηση της 22-2-11.
Επ΄ αυτού δεν γίνεται κανένας σχολιασμός παρά μόνο να τονίσω ότι σε κανέναν και πουθενά δεν επιτρέπω να αμφισβητήσει έστω και λίγο το ΣΕΒΑΣΜΟ μου απέναντι σε όλους τους πολίτες και περισσότερο στις συλλογικότητές τους. Αυτά ...

Ιδού το σχόλιο του…ανώνυμου:

"Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΤΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΔΗΛΩΝΗ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΟΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ .
ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΔΥΛΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΟΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΙ ΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ" 

Τα συμπεράσματα δικά σας.....

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Αν και δεν το πιστεύετε συνέβη το 1919. Η φωτογραφία που ακολουθεί έδειχνε μιά καμπάνια υπέρ της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ το 1919.  
Μιά ομάδα εξοργισμένων γυναικών κρατά ένα πλακάτ στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε..
"Τα χείλη εκείνα που θα δοκιμάσουν αλκοόλ δεν θα δοκιμάσουν τα δικά μας!"

Κοιτάτε τις κυρίες καλά και... άς είμαστε ειλικρινείς..
Ποιός μ-----ας θα σταμάταγε το πιοτό;
Από τον Κώστα Μαυρουδή με ...ειλικρίνεια

ΤΙΜΟΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΥ ΑΝΟΧΗΣ 1912

Κι αυτό απο τον Κώστα, αλλά και από μένα με ..αγάπη.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Στο βάθος το Δημαρχείο των Αυστραλών


          Ένα καλός φίλος μου έγραψε τα εξής τραγελαφικά, καθότι δεν βρίσκω αλλιώς να τα χαρακτηρίσω:


     "- Ξέρεις ποιος μάζεψε τις ελιές του δήμου; Συγκεκριμένα τις ελιές στο δημοτικό ακίνητο του Αιλιανού, εκεί που θα γινόταν το Δημαρχείο των ..Αυστραλών; Ο κουμπάρος σου ο Μιραλ! Για ρώτησέ τον όμως το λάδι τίνους το λιμπί γέμισε; 
Μπορεί να ξέρει........"


(Σίγουρα  θα μάθω ..για το λιμπί...)

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ


ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ

Διαβάστε μερικά πολύ πετυχημένα  πρόσφατα και στο τέλος, τι έλεγε το 1983 στην παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"!!!
Μη χάσετε το τέλος, έχει σημασία!!! προσέχτε το.
  -Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ! 
-Aκρίβεια σου λέει μετά. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο θα ξεχάσουμε πως να καταπίνουμε!
- Mε δύο ρολόγια στο χέρι, ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι ώρα είναι.
-Όσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.
- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
- O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο ευρώ στην τσέπη του.
-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.
-Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων για να μεταδώσουν τα κανονικά.

-ΓΑΠ: Έχει ύψος 1.95 και ασχετοσύνη 2.20!
-Όσο κακό κάνανε τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα από τότε που έγινε ελεύθερο κράτος, δεν το έκαναν οι Τούρκοι σε 400 χρ. υποδούλωσης!
-Μην τραβάτε περισσότερα από τρία καζανάκια την ημέρα, θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης!
-Έχετε δει τις καινούργιες φωτογραφίες του ΓΑΠ; Νομίζω ότι δεν τον αντιπροσωπεύουν καθόλου. Τον δείχνουν με τα χέρια στις δικές του τσέπες!
-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι!
-Όποιος είναι σε θέση να πληρώνει τα σημερινά τραπεζικά επιτόκια, μάλλον δεν του χρειάζεται το δάνειο!
Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.
------------------------------------
«Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.
Θα  υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»
 
 

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ




Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι το σημερινό συλλαλητήριο ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων χρόνων!!!

ΠΑΤΗΣΊΩΝ ΠΡΙΝ..
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!

   
ΜΟΥΣΕΙΟ


η Στουρνάρη κενή.....
ΤΟ ΠΑΜΕ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ



NO COMMENTS...

 Σκέτα -  Νέτα.....

Αρετή
Δέστε και το "Ταρζάν στην Ελλάδα" στο τέλος της δεξιάς μπάρας.

Τσικνοπέμπτη στο Γιαννιτσοχώρι

Απόκριες 2010
"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννιτσοχωρίου σε συνεργασία με το Τ.Σ του χωριού μας την Τσικνοπέμπτη όπως κάθε Τσικνοπέμπτη εδώ και 4 χρόνια διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι με ψητά, κρασί στον προαύλιο χώρο του κοινοτικού μας καταστήματος.
Άπαντες καλεσμένοι¨.

Μπράβο στο Γιαννιτσοχώρι!!!

(Όπως  βλέπετε ...δεν ευλογώ τα γένια μου, μόνο που λυπάμαι πολύ γιατί φέτος θα λείπω)

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑ Ι!!!

Δές τι πρέπει να είσαι!!!

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ:αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πάρα μία ψήφος πρωθυπουργός.

 Μήπως μάθατε τι έγινε με δαύτον;
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΜΕ
Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !
Χα..Χα ΤΟ 2000 στο ΝΑΤΟ 2000
Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.
Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...
Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλόυτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.

Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν , έγραψε και στην κόρη του έμπλεξε και με off shore εταιρείες....
Δωράκι για την πρώην σύζυγό του αγόρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 1,5 εκ. ευρώ
Επίσης αγόρασε δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.
Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!
Όσον αφορά το σπίτι – 184 τετραγωνικών – στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει “πιάτο” τον Θερμαϊκό.
Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού.
Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο Α. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία πολυτελείς βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας για να περνάει εκεί κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές κατά τους θερινούς μήνες.

Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.
Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.
Σόι πάει το βασίλειο, στο κόλπο και οι συγγενείς...           Από το Στέλιο τη Θεσσαλονίκη

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τι κάνει η εξάρτηση από τη ζάχαρη ή την εξουσία


ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ Η 1η ΚΙ(ΟΙ)ΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ SUGAR TOWN


Όταν στις 17 ετούτου του μήνα γράφαμε για      τι τικινητοποιήσεις  διαμαρτυρίας από το στρατόπεδο των Πανταζικών σίγουρα δεν ήμασταν μάντεις αλλά απλοί λογικοί πολίτες. Και να λοιπόν η πρώτη εκδήλωση. Μεθαύριο την Τσικνοπέμπτη, με την ευκαιρία της ημέρας,  διοργανώνεται  λαϊκό γλέντι  στην πλατεία Ζαχάρως.
Συνάμα θα είναι και συγκέντρωση συμπαράστασης στον Αρχηγό και διαμαρτυρίας για τον πόλεμο της πολιτείας εναντίον του. Διοργανωτής της όλης εκδήλωσης είναι ο Εμπορικός σύλλογος της Ζαχάρως[i] με τον πρόεδρό του τον Αργύρη Παύλο.
Μάλιστα το επόμενο βήμα θα είναι μια επιτροπή από «διάφορους» πολίτες θα επισκεφθεί το Ραγκούση.
Πέστε μου σας παρακαλώ υπάρχει καθόλου μυαλό;


[i] Αλήθεια άλλος σύλλογος δραστηριοποιείται στο χώρο της Ζαχάρως, της πρωτεύουσας του δήμου; Ακόμα και τον Ολυμπιακό, με τόσο ένδοξο παρελθόν στον νομό, τον κλειδαμπάρωσαν!!!


Η πλατεία ...
ΟΙ κουμπάροι μου, μαζί όλοι για να ξεβγάλουν τη μια κόρη στη στάση του λεωφορείου!!!