theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ


        Ζαχάρω 14.3.2012        
Ανησυχούν οι πολίτες του Δήμου Ζαχάρως, εύλογα, για το ακατάλληλο νερό στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου. Ακατάλληλο νερό βρέθηκε πρόσφατα στους  οικισμούς Μάκιστου και Ροδινών, αλλά και στους άλλους οικισμούς, όπως και την ίδια τη Ζαχάρω το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ είναι χρόνιο. Το εντοπίσαμε αρχικά στον Κακόβατο και το αναδείξαμε από την προεκλογική ακόμη περίοδο, με  υπεύθυνο και έντονο τρόπο. Έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για τη βελτίωση του Δικτύου Ύδρευσης αλλά το πρόβλημα μεγαλώνει. Που πάνε τα λεφτά; Το ευχάριστο είναι ότι κάποιοι έστω και πολύ καθυστερημένα ξαφνιάστηκαν από τα “ευρήματα” των εργαστηρίων! Ευχόμαστε να ανακαλύψουν σιγά – σιγά και τις παρανομίες, την κακοδιοίκηση και την ανεξέλεγκτη οικονομική και σπάταλη διαχείριση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ζαχάρως.
Ο ρόλος της ΔΕΥΑΖ είναι ένοχος. Δεν εισπράττει τα τέλη από όλους τους καταναλωτές νερού και πραγματοποιεί τα έργα, ανάλογα με τις σκοπιμότητες που θέλουν να εξυπηρετήσουν. Καταγγέλλουμε τη ΔΕΥΑΖ γιατί αντί να κάνει τη δουλειά της για να κάνουν τα ρουσφέτια τους δεν έχουν εισπράξει  από φίλους τους περισσότερα από 300.000 ευρώ από τέλη είσπραξης. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν χρήματα για τα έργα συντήρησης και βελτίωσης του δικτύου υδροδότησης του Δήμου. Την  ίδια ώρα η ΔΕΥΑΖ αυξάνει υπέρογκα τα τέλη για να καλύψει τις ζημιές  και τα ρουσφέτια της.
Για να αντικατασταθεί και να επισκευαστεί το δίκτυο για να εγκατασταθούν «χλωριοτές» και να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται τα χρήματα που η ΔΕΥΑΖ προτιμάει να τα κάνει ρουσφέτια και όχι προσφορά καλών υπηρεσιών στους πολίτες των χωριών και της πόλης. Αυτή η πολιτική οδήγησε το δίκτυο  υδροδότησης στο σύνολο του Δήμου στην κατάρρευση.
Οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι πίνουν γι’ αυτό ζητάμε άμεσα τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης των δικτύων ύδρευσης, όλων των οικισμών και τον ποιοτικό έλεγχο των νερών. Η ΔΕΥΑΖ οφείλει να καλύψει κατά  προτεραιότητα τις δαπάνες αυτές αφού από όλα προηγείται η υγεία των δημοτών.
Η ανεπάρκειες της ΔΕΥΑΖ και της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν τελειωμό. Ο Βιολογικός Σταθμός με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση από το 2007 βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας των όρων διακήρυξης και αυτό έγινε μετά από  τεράστιες πιέσεις όλες τις κατευθύνσεις. Ακόμη και το προγραμματισμένο έργο της λίμνης Καϊάφα προϋπολογισμού περίπου  10.000.000 ευρώ δεν θα προχωρήσει αν η λίμνη δεν πάψει να είναι η χαβούζα της Ζαχάρως.
Δύο χρόνια η συμπολίτευση φέρνει και ξαναφέρνει στον προϋπολογισμό του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ το έργο του εκσυγχρονισμού του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ζαχάρως προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Είναι βέβαιο ότι θα το φέρει και του χρόνου αφού είναι ανίκανοι να κατασκευάσουν και να δώσουν στη χρήση του δημότη έργα μεγάλης κλίμακας. Καταγγείλαμε τον προϋπολογισμό του 2011, ύψους 22 εκ ευρώ ως πλασματικό και δικαιωθήκαμε απόλυτα αφού απορροφήθηκαν για τεχνικά έργα μόνο το 10% του αντίστοιχου κονδυλίου δηλαδή λιγότερα από 680.000 ευρώ.
Η ανικανότητά τους δεν κρύβεται με τίποτα.

Γραφείο Τύπου
της Μείζονος Mειοψηφίας (ΝΕΔΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου