theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ



Κώστας Αλεξανδρόπουλος, 
μείζων αντιπολίτευση:
            Ο δήμαρχος μας παραπλανά...




Γιώργος Μπάμης, 
δήμαρχος  Ζαχάρως:
                 Όλα βαίνουν καλώς, λίγη υπομονή




Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) εδώ και αρκετά χρόνια έχουν κάνει δωρεά στο δήμο (Ζαχάρως) 4,5 εκατ. Ευρώ για την κατασκευή Βιολογικού καθαρισμού (1). Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχώς η μείζονα αντιπολίτευση ανακινεί το θέμα, το οποίο έχει φέρει τρείς φορές στο δημοτικό συμβούλιο.          
    Τελευταία παράσταση του ..έργου είναι το δελτίο τύπου της μείζονας αντιπολίτευσης, που προχθές δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, με το οποίο ο επικεφαλής της Κ. Αλεξανδρόπουλος καταγγέλλει ότι:  
Όπως ενημερώθηκε από τα ΕΛΠΕ (Δ/νση Εταιρικών Σχέσεων)
τώρα πλέον η κατασκευή είναι στον αέρα λόγω της κρίσιμης
 κατάστασης. Οι κύριες ευθύνες ανήκουν στη  δημοτική 
αρχή διότι δεν δόθηκαν οι εγγυήσεις για τις προϋποθέσεις 
που της είχαν θέσει τα ΕΛΠΕ προκειμένου να διασφαλισθούν
 η πλήρης διαφάνεια και η ταχεία κατασκευή. Με αυτά τα 
δεδομένα, ο  δήμαρχος Γιώργος Μπάμης, αν και είναι 
γνώστης παραπλανά τους πάντες.
 Ο δήμαρχος, Γ. Μπάμης από τη μεριά του, ισχυρίζεται ότι:
 Όλα όσα ζήτησαν τα ΕΛΠΕ έχουν γίνει  και ότι δεν προέβησαν
 σε δημοπράτηση του έργου γιατί σύμφωνα με ενημέρωση
 του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μεγάλα έργα  απαιτείται
 το τελικό οκέυ του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι
 το αίτημα υπάρχει στο γραφείο του Στυλιανίδη και
 αναμένεται απάντηση, οπότε λίγη υπομονή.
           Προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, εμείς θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε επαφή με το δήμαρχο για να μας αποσταλούν τα αποδεικτικά στοιχεία. Το μόνο ακράδαντο στοιχείο είναι το διαβιβαστικό με το οποίο έχει μεταβιβάσει ο δήμος το αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.Οπότε πολύ σύντομα θα επανέλθουμε....
  ΥΣΤΕΡ. Για την προγραμματική σύμβαση της υλοποίησης του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Ζαχάρως που υπέγραψαν  το 2011 Ο τότε ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσος Αποστολόπουλος και ο τότε πρόεδρος του ΔΣ της Δ.ΕΥΑΖ. κ.Γεώργιος Μπάμης κάνεται κλικ ΕΔΩ.

(1)    Για όσους δεν γνωρίζουν, στη Ζαχάρω υπάρχει βιολογικός καθαρισμός από το 1970, επί δημαρχίας του γιατρού Γιάννη Καραπαναγιώτη, δίπλα στο Εθνικό στάδιο που αποτελούσε τότε ένα πρωτοποριακό έργο σε όλη την Πελοπόννησο. Μάλιστα ο χώρος που έγιναν και τα δύο, στάδιο και βιολογικός, που είναι αρκετά μεγάλος και αρκετά ακριβός, ήταν δωρεά του αδελφού του Δημάρχου Λάκη Καραπαναγιώτη. Βεβαίως το έργο είναι παλιό με όλες τις συνέπειες και τα προβλήματα. Πρώτο και μεγάλο πρόβλημα είναι η διοχέτευση των αποβλήτων στη λίμνη του Καϊαφα. Αλλά και η έντονη δυσοσμία που επικρατεί σε όλη την περιοχή που έχει κάνει τη ζωή των εκεί κατοίκων αφόρητη (κλικ ΕΔΩ). Για το έγκλημα του Καϊάφα το λόγο έχει ο Εισαγγελέας και τότε να δούμε .. πηδούν τα κάρβουνα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου