theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ (ΜΕΡΟΣ 1)

                Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα πραγματικό και σαν τέτοιο σας το μεταφέρω. Συνέβη λίγες ημέρες πριν από τις περίφημες αυτόδιοικητικές εκλογές του Μαϊου. Τα συμπαρομαρτούντα, συμπεράσματα και μη όπως είναι ευνόητο, είναι μετέπειτα.  Μάλιστα οι τακτικοί αναγνώστες μας θα αντιληφθούν ότι  είναι συνέχεια εκείνου του …χαριτωμένου περιστατικού τότε στο Αγιολιά. (κλικ εδώ).
     Ήδη είχαν ανακηρυχθεί από το εκλογοδικείο και οι τρεις υποψήφιοι. Η ανακήρυξη δε του Πανταζή  έκανε μεγάλη εντύπωση σε πολλούς καθότι ήταν έκπτωτος και σύμφωνα με το νόμο αποκλειόταν. Κι όμως ο ...δικός μας όχι μόνο συμμετείχε αλλά ήρθε και πρώτος από την 1η Κυριακή, πράμα πρωτοφανές σε όλη τη χώρα!
    Βρισκόμουν λοιπόν στη Ζαχάρω και ξαφνικά ενώ έμπαινα στο αυτοκίνητο, περνά δίπλα μου ένα τζιπ και μου λέει μια φωνή: 
          :Το έχασες το στοίχημα έτσι; Η φωνή έκανε μπαμ. Τσιριχτή, λίγο τραβηγμένη και ιδιόρρυθμη. Αλλά μέχρι να το συνειδητοποιήσω ότι ήταν ο ... φίλος μου  ο Πανταζής, το   τζίπ είχε φθάσει στη διασταύρωση με την εθνική. Ευτυχώς που σταμάτησε λόγω κίνησης και τρέχοντας τον πρόλαβα:
    :Ε Πανταζή, του λέω, « καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια.  Δεν ξέρεις ότι όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα;" Γέλασε λίγο όπως όλοι ξέρουμε κάπως περιπαιχτικά, κάπως ειρωνικά,   πάτησε γκάζι και έγινε καπνός…
     Τελικά εσείς τι λέτε, ποιος κέρδισε το στοίχημα με όλα αυτά που ακολούθησαν;
Βεβαίως αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Με το χέρι στην καρδιά καθένας ας απαντήσει ειλικρινά: Δεν βλέπει  αυτό το μπάχαλο και την μίζερη κατάσταση της περιοχής μας; Δεν βλέπει τον καπνό και τη μπούλμπερη; Φταίει η αντιπολίτευση, η όποια αντιπολίτευση από την εποχή του Μπούσμπουρα και του Βασιλόπουλου; Τόσα χρόνια ποιος κάνει κουμάντο σε αυτό τον τόπο; Εντάξει υπάρχει μεγάλη κρίση  της χώρας, αλλά αλίμονο εάν όλα τα επιρρίπτουμε σε αυτή και στους ξένους. Μη ξεχνάμε μέχρι πρότινος οι αγελάδες ήσαν παχιές και τα προγράμματα και οι επιδοτήσεις έδιναν και έπαιρναν και οι σωστοί δημοτικοί άρχοντες το εκμεταλλεύτηκαν με χίλιους τρόπους. 
 Χωρίς λοιπόν καμία εμπάθεια δηλώνω ευθαρσώς ότι όλοι μα όλοι οι δήμαρχοι και οι παραδήμαρχοι μετά τη μεταπολίτευση, στην περιοχή μας ήσαν ελλιπέστατοι  να μην πω ανίκανοι! Πολλές φορές έχω αναφερθεί και με το παραπάνω για το ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την τραγελαφική ιστορία και τελικά ποιος πληρώνει τη λέζα με όλο αυτό το μπάχαλο. 
  Οι άλλοι ήσαν αφελείς μέχρι μωρίας, ετούτος ο τελευταίος όμως είναι το κάτι άλλο. Συνδυάζει τη μεγάλη επιδεξιότητα στην τέχνη του λαϊκισμού (άλλο επικοινωνία και άλλο λαϊκισμός) με  τις βοναπαρτικές ιδεοληψίες  και τις εξουσιαστικές μεγαλομανίες που διακατέχεται. Τελικά με αποτέλεσμα  πολύς κόσμος, όχι μόνο να τον πιστεύει αλλά να πίνει νερό στο όνομά του. Ποιος κόσμος; Τον έδειξαν οι εκλογές στα μαντριά και στα γρέκια! Και όπως σε όλους αυτούς δεν υπάρχει ουδεμία πολιτική ιδεολογία και συνέπεια.
   
 Η συνέχεια  προσεχώς......  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου