theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΖΑΧΑΡΑΙΩΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

         Οι περισσότεροι ίσως θα έχετε γίνει μάρτυρες των όσων διαμείφθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο fb μεταξύ του Βασίλη Φουρλή, προέδρου του συλλόγου Ζαχαραίων και της αφεντιάς μου. Εδώ παραθέτω τις τελευταίες δυο απαντήσεις  που έχουν να κάνουν με τη Ζαχάρω, όπου περίτρανα αποδεικνύονται όλα όσα τόσα χρόνια υποστηρίζουμε μέσα από αυτές τις σελίδες για την ευθύνη των αποδήμων Ζαχαραίων, που ούτε καν  τους ενδιαφέρει η οικτρή κατάσταση και η κατάντια αυτής της πόλης.
 Και να ένα τρανό παράδειγμα,  ο σύλλογος Ζαχαραίων Αθήνας, που είναι ένας συλλογικός θεσμός αυτόνομος και ανεξάρτητος από κόμματα και δημοτικές δυνάμεις δεν πρέπει να έχει γνώμη και άποψη για τα δρώμενα στη Ζαχάρω και δη στα υπαρξιακά; 
      Διαβάστε ποια είναι θέση του προέδρου του συλλόγου, κ. Βασίλη Φουρλή,την οποία μάλιστα διατυμπανίζει οχυρωμένος στην καταστατική, νομική δήθεν, υπόσταση του συλλόγου:

Theodoros Kollias Τελικά κ. Φουρλή ή κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε ή το παίζετε υπεράνω. Τέλος πάντων για τη Ζαχάρω όμως που βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση και όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω είναι ένα σκάνδαλο γιατί ως σύλλογος ποιείτε την νήσσαν;Περισσότερο εσείς που είστε πρόεδρος έχετε μεγάλη ευθύνη.
Διαχείριση
Βασίλης Φουρλής Προσφιλής τακτική ελλείψει επιχειρημάτων η αλλαγή θέματος συζήτησης (1). Με ξεπερνά όμως η άσκηση κριτικής για ένα θέμα παντελώς άσχετο, οφειλόμενη σε (προφανή) παρανόηση της λειτουργίας και των αρμοδιοτήτων ενός συλλόγου αποδήμων, που (προδήλως και για ευκόλως εννοούμενους λόγους) δεν υποκαθιστά (και δεν υποχρεούται να υποκαταστήσει, όπως θεωρείτε) την αντιπολίτευση ενός Δήμου.
      Μα ποιος ισχυρίσθηκε ότι ο Σύλλογος πρέπει να υποκαταστήσει την αντιπολίτευση του Δήμου; Αλίμονο όμως δεν πρέπει να έχει θέση ο σύλλογος για τα αυθαίρετα της παραλίας (2), για τον ωραίο Καγιάφα που τον έχουν κάνει βόθρο της πόλης, για τα τόσα σκάνδαλα και ρεμούλες και για την πολιτιστική γύμνια της; Και τόσα άλλα που τόσο κακό κάνουν στη Ζαχάρω....
Θα μου πείτε ότι δεν έχει δικαίωμα κάθε πολίτης να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και δημόσια; 
Όχι μόνο έχει δικαίωμα αλλά και καθήκον να ασχολείται με τα κοινά όπως μας άφησε ο μέγας Αριστοτέλης. 
   Θα επανέλθουμε μια και έχουμε μεγάλη απορία τι κάνει αυτός ο Σύλλογος.....(3) 

(1) Άκουσον άκουσον, ενώ για θέματα γενικά του κράτους έχει γνώμη και εκφράζει την άποψή του δημοσίως, αντίθετα για τη Ζαχάρω με τα τόσα προβλήματα και φανερά σκάνδαλα θεωρεί το θέμα άσχετο και ξένο προς τις αρμοδιότητες του συλλόγου. Και μάλιστα αυτή η γνώμη να είναι παρόμοια με αυτή των πιο ακραίων ...κομιτατζήδων(Γεωργιάδης, Μαρινάκης, Αλαφούζος και σία)
(2) Όταν στο Γιαννιτσοχώρι, πριν το 2000, επιχείρησε μέσω της εφορίας ο τότε πρόδρος της κοινότητας να ιδιοποιηθεί οικόπεδα στην παραλία, ο δικός μας Σύλλογος των αποδήμων Γιαννιτσοχωριτών πρωτοστάτησε στην εκστρατεία της προστασίας για το γενικό καλό. Καλά και άγια δεν έπραξε; 
(3) Βεβαίως δεν έχω τίποτα με τον Βασίλη, όμως συμβαίνει να είναι ένα δημόσιο πρόσωπο στις διαστάσεις της Ζαχάρως, του δήμου μας, οπότε τα σχόλια και οι κριτικές στο πρόσωπό του, όχι μόνο πρέπει να είναι ευπρόσδεκτα από τον ίδιο, αλλά και ..προαπαιτούμενα.  

2 σχόλια:

  1. Σωτήρης Σωτηρόπουλος: Πέστα χρυσόστομε Θοδωρή!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή με τα παραπάνω δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος ενός Συλλόγου (οι εντυπώσεις σε βάρος μου ποσώς με ενδιαφέρουν - όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω), σημειώνω τα εξής :

    1) Σωστό είναι να δημοσιεύεται όλο το post με τα συναφή σχόλια, όχι επιλεκτικά κάποιο απόσπασμα προς δημιουργία εντυπώσεων.

    2) Οι προσωπικές αναρτήσεις στη σελίδα ενός φυσικού προσώπου στο facebook, προφανώς δεν αφορούν σε κάποια άλλη ιδιότητά του. Με άλλα λόγια : όταν μιλά ο "Βασίλης" ως "Βασίλης", δεν μιλά ο "Πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαραίων".[Σε επίρρωση των ανωτέρω σημειώνω πως ο Σύλλογος έχει δική του σελίδα στο facebook, με σαφώς προσδιορισμένη χρήση].

    3) Δικαίωμα του (κάθε) "Βασίλη" είναι να σχολιάζει όσα θέματα κρίνει σκόπιμο. Δεν είναι δημοσιογράφος, ούτε έχει θεσμική υποχρέωση να σχολιάσει.

    4) Παραμένω στην εκφρασθείσα θέση μου σχετικά με τις αρμοδιότητες του Συλλόγου Ζαχαραίων. Το καταστατικό και η νομιμοποίηση που αντλεί το Δ.Σ. από τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και ο Πρόεδρος από τα μέλη Δ.Σ., δεν θα επέτρεπαν αυτό που αξιώνετε, και που σαφώς εμπίπτει στις αρμοδιότητες της αντιπολίτευσης του Δήμου. Προσωπική μου άποψη δε είναι πως αντίστοιχες ενέργειες μέσω συλλόγων στο παρελθόν εξυπηρέτησαν τις απώτερες πολιτικές επιδιώξεις όσων τις έπραξαν - και αυτή είναι μία μομφή που δεν θα ήθελα να μου καταλογιστεί [όχι από εσάς, αλλά από τα μέλη του συλλόγου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έκαστο των οποίων έχει τις δικές του απόψεις] και πως αντίστοιχη δράση μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον Σύλλογο και τη λειτουργία του.

    5) Σε αυτό το πλαίσιο, αποστολή του Συλλόγου δεν είναι να "παίρνει θέσεις", αλλά να συντρέχει για την πρόοδο και την προκοπή της ιδιαίτερης πατρίδας, στο μέτρο του εφικτού και των δυνατοτήτων του. Εκεί είναι καλοδεχούμενη κάθε κριτική προς τον Σύλλογο - και όχι στα προσωπικά σχόλια του προσώπου που είναι Πρόεδρός του στο facebook.

    6) Βαριά οποιαδήποτε μομφή, πολλώ δε μάλλον της αδιαφορίας. Όταν την εκτοξεύει κάποιος, πρέπει να είναι σίγουρος ότι ευσταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή