theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΧΑΡΑΙΩΝ

                             Κύριε Κόλλια,

   Επειδή διαπιστώνω πως το σχόλιό μου δεν έχει ακόμη ανέβει στο blog σας, σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο (αποτελεί μια επανεπεξεργασμένη μορφή αυτού που υποβλήθηκε χτες ως σχόλιο στο άρθρο σας) με την παράκληση να δημοσιευθεί :
  Προς αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων (όχι σε βάρος δικό μου, καθώς αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν καλά τι πρεσβεύω, αλλά) σε βάρος του Συλλόγου Ζαχαραίων, σημειώνω τα εξής:
    α) Βασική αρχή δεοντολογίας, να δημοσιεύεται ολόκληρη η ανάρτηση και όχι απόσπασμα από τα σχόλια, για να καταλαβαίνουν και οι τρίτοι το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκε ο σχετικός διάλογος και να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.
    β) Βασική αρχή αντίληψης, να κατανοούμε υπό ποια ιδιότητα αρθρώνει λόγο κάποιος. Αν αρθρώνει ο «Βασίλης» που είναι συγχρόνως και Πρόεδρος Συλλόγου, δεν έπεται πως ομιλεί υπό την τελευταία ιδιότητα, ιδίως όταν κάνει προσωπικές αναρτήσεις (ειρήσθω πως ο Σύλλογος έχει σελίδα στο facebook, οπότε –προφανώς- οι όποιες αναρτήσεις εξ ονόματος του Συλλόγου τίθενται εκεί).
    γ) Βασική συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή, η ελευθερία (και όχι υποχρέωση) του λόγου. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να «υποχρεωθεί» ο «Βασίλης» να σχολιάσει κάτι.
    δ) Βασική αρχή οποιουδήποτε Συλλόγου, η σύμφωνη με το καταστατικό του και τις αποφάσεις των οργάνων του λειτουργία. Δεν υφίσταται υποχρέωση του Συλλόγου Ζαχαραίων να «παίρνει θέση» για όσα συμβαίνουν στη Ζαχάρω, υποκαθιστώντας τους θεσμικά αρμόδιους προς τούτο και εμπλεκόμενος τελικά στις ενδοδημοτικές διαμάχες του Δήμου Ζαχάρως. Προσωπική μου δε άποψη είναι πως αντίστοιχες (διαμέσου συλλόγων) σχετικές ενέργειες στο παρελθόν αποτελούσαν όχημα προς εξυπηρέτηση των (κατά κανόνα πολιτικών) φιλοδοξιών των ενορχηστρωτών τους και έβλαψαν, παρά ωφέλησαν, το συλλογικό κίνημα.
    ε) Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος Ζαχαραίων, με βάση την καταστατική του λειτουργία και αποστολή, προσπαθεί και συντρέχει στο μέτρο των δυνατοτήτων του (ιδίως των οικονομικών) τους συμπατριώτες και την ιδιαίτερη πατρίδα.
    στ) Βαριά η οποιαδήποτε μομφή, ιδίως αυτή της ακηδίας. Όταν κάποιος την εκτοξεύει, επιβάλλεται να είναι βέβαιος πως ευσταθεί.

Βασίλης Φουρλής 
[Θ.Κ.: Σε άλλη μας ανάρτηση οσονούπω θα απαντήσουμε σε όλα "εντός και επί τα αυτά"]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου