theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙΟΝ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΌΜΥΛΟ!


       Όπως λέγαμε την περασμένη Δευτέρα [κλικ ΕΔΩ] ο λόγος που δεν μπορέσαμε να ανεβάσουμε το σχετικό ρεπορτάζ για το επιστημονικό τριήμερο συνέδριο για τον μέγιστο Κονδύλη, αυθημερόν, πράγμα που το καταφέραμε την Τετάρτη [κλικ ΕΔΩ]  ήταν  το τσιμπούσι μετά τσιπουροκατάνυξης στον Παλιό Νερόμυλο της Κυπαρισσίας.                          Ήταν αναπάντεχο βέβαια και τυχαίο συμβάν, αλλά να λέμε όμως και την αλήθεια όχι ότι μπλέξαμε και γίναμε ...κουνουπίδι αλλά το ΄θελε και μας ο κώλος μας"
    Επαναλαμβάνω λοιπόν τη σύνθεση: Μαζί μας, με τον κουμπαράκο (1) εννοώ,ήταν δυο παλιόφιλοι, ο Νταρέος (2) ο Γ΄ όπως αυτοκλήθηκε και  ο Αντώνιος ο Μεγαλοπρεπής  Κυπαρισσεύς, που ξαναβαπτίσθηκε Παν-Αντώνιος και με τον καλό μας Νάσο (3) του Νερόμυλου γίναμε μια  παρέα πρώτη. 
    Αρχικά μας λέει ο καλός μας φίλος ο Νάσος; Τι θα πάρετε παιδιά; Εγώ πήρα ένα τσάι του βουνού που μύριζε Πάρνωνα, τόπος συλλογής της παρέας του Νάσου και ο Κουμπαράκος χτύπησε έναν καφέ και ένα γαλακτομπούρικο, μούρλια, στο οποίο δεν μπόρεσα να κρατηθώ και πήρα μια κομματάρα. 
     Σε λίγο πλάκωσε και ο Παν-Αντώνιος, ο Μεγαλοπρεπής  Κυπαρισσεύς, όπου σταθερά και πάντα παίρνει καραφάκι τσίπουρο. Μετά καλωσορίσαμε τον Νταρέο, καραφάκι κι αυτός, οπότε ...δέσαμε.

    Εμείς το κάναμε σαν τις πουτανίτσες, από το δεν πίνουμε και δεν κάνει σιγά-σιγά πήγαμε  στο άντε γεια μας και τσακ-τσουκ τα ποτηράκια, ...ρεφάραμε  από τα όχι για τα καλά.. 
   Από κοντά κι ο Νάσος με τα ρεμπέτικα, που τα έκανε διαλεχτά ένα και ένα, κυρίως από εκείνα του Τζώρτζη. Οπότε το ένα καραφάκι έφερνε το άλλο και όλα μαζί έφεραν το τσακίρ κέφι με αποκορύφωμα το χορό  με τις σχετικές μόρτικες φιγούρες, στροφές και τσαλιμάκια του ζεμπέκικου.  
    Πράγματι ήταν μια ωραία βραδιά αν και ξεκίνησε απροσδόκητα με ......τσάι του βουνού!
    Από τα βιντεάκια θα πάρετε μια μικρή γέυση του τσιμπουσίου.

(1) Τον αγαπητό κουμπαράκο μου, τόσα χρόνια, πάνω από τριάντα (30), φίλοι και κουμπαράκια, πρώτη φορά τον είδα κεφάτο από τα τσίπουρα και τα όπα-όπα!  
(2) Στο τραπέζι της τσιπουροκατάνυξης αρχικά πρώτο θέμα ήταν το γνωστό γεωμετρικό πρόβλημα του Νταρέου (κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ) Ο Παν-Αντώνιος αδημονούσε εάν η λύση του είναι σωστή και ο Νταρέος εκεί να εξετάζει τις άλλες δυο λύσεις (κλικ ΕΔΩ)  από το tablet. Μετά από λίγο αποφάνθηκε ότι είναι σωστές και οι δύο. Στο τέλος έγραψε σε ένα χαρτί και τη δική, που παρουσιάζουμε δίπλα. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η μεγάλη προσήλωσή και συγκέντρωση που έδειξε εν μέσω μια ...παλιοκατάστασης.... 
(3) Ο Νάσος ο Τρικαλινός, μαζί με την κυρία του την Άννα, διανθίζουν τον γραφικό Παλιό Νερόμυλο με το ζεστό, άδολο και απλόχερο σε όλους χαμόγελο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου